In urma cu 7-8 luni estimam ca statul roman ar putea intra in faliment daca nu se vor fi luat masuri economice sanatoase de iesire din criza. Autoritatile romane insa tocmai obtinusera un imprumut masiv de la FMI si de la Comisia Europeana si nu aveau timp de astfel de "glume", iar politicienii nostri erau in campanie electorala, fiind ocupati sa cheltuie bani pentru coafarea realitatii si imbrobodirea populatiei.
Asa cum spuneam si aici , ridicarea masinilor din centrul Bucurestiului se face… ilegal. De asemenea, aici am aratat si succesul unui petent impotriva Brigazii de Politie Rutiera.
Aflata in plina campanie electorala, Marea Britanie incepe sa afle din ce in ce mai multe din dedesubturile afacerilor desfasurate de banci in epoca anterioara crizei economice.Actualul premier al Marii Britanii, Gordon Brown, a aplicat o lovitura naprasnica bancilor, "partenerele" de ieri ale economiei britanice, afirmand cu tinta directa pe Goldman Sachs ca "bancile reprezinta in continuare o problema. Sunt un adevarat risc pentru economie" .
Circa un million de euro ar trebui să plătească Primăria Capitalei în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti, după un proces început acum nouă ani, pentru un teren naţionalizat, în suprafaţă de 972 mp.
Abonamentul RATB este un contract încheiat cu cetăţeanul, iar regia astăzi a încălcat acest contract, de aceea românii care au abonament pot da în judecată RATB. Iată ce spune avocatul Gheorghe Piperea, la Realitatea FM. El îi sfătuieşte pe bucureştenii care au abonament să facă acest lucru pentru că, sustine avocatul, greva a fost ilegală. Mai mult, cetăţenii care au fost nevoiţi să ia taxiul pentru a ajunge la serviciu, se pot duce cu bonul fiscal la RATB să ceară decontarea călătoriei.
Legea ii va proteja pe cei care nu isi mai pot plati creditele in fata abuzurilor creditarilor, fie banci, firme de leasing etc. In prezent, bancile actioneaza de pe pozitie de fort.Ce spune noua lege?
Estimarea a fost făcută de iniţiatorul legii, avocatul Gheorghe Piperea, care spune că legea falimentului personal va proteja românii în faţa abuzurilor băncilor.24 Mar 2010.
Practica bancilor de a cesiona catre recuperatori creantele izvorate din contractele de credit incheiate cu clientii, desi avantajoasa pentru acestea, se afla la limita legalitatii mai ales in cazul in care acestia sunt subsidiare ale bancilor. Clientii care se trezesc ca sunt „vanduti” catre recuperatori pot invoca in justitie nulitatea actiunii.
Urmariti aparitia mea de dimineata de la Realitatea TV, intr-o discutie pe hotarirea obtinuta de mine saptamana trecuta contra Primariei Bucuresti, unde Curtea de Apel obliga Primaria sa plateasca 1 milion de euro despagubiri pt nerestitituirea unui imobil nationalizat.
Pe data de 4 martie 2010 s-a admis contestatia in anulare formulata de SC Metalexportimport SA impotriva colosilor din grupul de societati Thyssen Krupp si Otto Wolff. Astfel, saga celui mai vechi dosar din Romania, aflat pe rolul instantelor din 1983, continua.
We are open Monday to Friday from 9 am to 5 pm.