Aveti mai jos schema argumentatiei mele in procesele contra bancilor pentru clauze abuzive in contracte. Ma adresez avocatilor, juristilor si particularilor care ar vrea sa isi dea in judecata bancile (sau, ma rog, partenerul cu care fac banking ... ). Eu personal nu mai vreau procese colective anul acesta.
In cazuri strict determinate, personalitatea juridica a societatilor din grup poate fi ignorata in scopul ocrotirii unor valori mai importante, protejate de lege . Jurisprudenta europeana, mai ales cea comunitar-europeana si cea relativa la drepturile omului, a inceput sa dea intaietate realitatii economice in fata celei juridice, pronuntand solutii de extindere a responsabilitatii pentru datoriile subsidiarelor si, in general, a societatilor controlate, la societatea dominanta sau la actionarul dominant.
Orice conventie legal facuta are putere de lege intre partile contractante. Unii avocati exaltati, care au fost atei toata viata si acum si-au descoperit “vocatia” religioasa, fara sa observe ca nu poti utiliza astfel de cuvinte cu atita usurinta, caci altfel te transformi intr-un hulitor, considera sacrosanct principiul libertatii de vointa.
Am vazut articolul din Capital de azi (http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/bancile-toarna-apa-pe-valvataia-conflictelor-cu-grupurile-de-clienti-144730.html). Titlul ales nu e prea fericit. Procesoman este acel individ care face din procese un hobby sau, in cazuri grave, singura sa activitate.
In Romania, criza nu a afectat marile corporatii. Ba, dimpotriva. Petrom a anuntat un profit pe anul 2010 de peste 500 mil. euro, in conditiile in care, din 2009 pina azi, pretul combustibilului a cresut cu peste 30 de procente, ajungind la cel mai inalt nivel din istorie.
,,Întâlniri memorabile”Daniela REVIŞAN în dialog cu Gheorghe PIPEREAD.R: Doamnelor şi domnilor, bun găsit. Cu această melodie cântată de Cargo, în urmă cu mulţi ani, ,,Buletin de ştiri”, prefaţăm întâlnirea de astăzi cu domnul profesor doctor Gheorghe Piperea, profesor deci, la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. În următoarele 55 de minute vă propun câteva teme extrem de grave. Este vorba despre sutele, miile de procese intentate împotriva statului, a băncilor sau a dezvoltatorilor imobiliari. De asemenea, vom încerca să analizăm care este relaţia dintre sistemul juridic european şi cel din România. Vom vedea care sunt consecinţele propunerii şi aprobării unui număr atât de mare de Ordonanţe de Urgenţă şi vom vedea de asemeni care este preţul pe care fiecare dintre noi trebuie să îl plătească. Invitat deci va fi, Gheorghe PIPEREA, profesor de la Facultatea de Drept din Bucureşti.
"Doamnelor si domnilor,Sunt onorat si mandru sa va am drept clienti. Multumesc pentru ca ati avut incredere in mine si echipa mea si rabdarea necesara pentru a trece peste amaraciunea pierderii cererii de ordonanta presedintiala pentru suspendarea platii ratelor.
Intre octombrie 2008 si octombrie 2010, CE a aprobat ajutoare de stat pentru banci de 4.589 mld euro. Adica PIB-ul Romaniei pe 45 de ani. Nu se stie cite astfel de ajutoare de stat au trecut neobservate, caci CE a fost (mult prea) permisiva cu acest gen de ajutoare.
Am sesizat Comisia Europeana si Institutia Avocatului Poporului pentru nerespectarea de către statul român a obligaţiei de reglementare a falimentului persoanelor fizice.România şi Bulgaria sunt singurele state din Uniunea Europeană a căror legislaţie nu consacră insolvenţa persoanelor fizice necomercianţi, aşa cum stabileşte imperativ Regulamentul European nr. 1346/2000
Comisia de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor a dezbătut, marţi, Ordonanţa 50 privind contractele de credit. Bancherii, clienţii şi grupurile parlamentare au propus peste o sută de modificări ale actului normativ.
We are open Monday to Friday from 9 am to 5 pm.