Colectarea a 200 000 de semnături pare a fi cu atât mai dificilă cu cât nivelul de educaţie a celui căruia ii ceri semnatura este mai scăzută. În cursul acestor zile de colectat semnături în vederea candidaturii domnului profesor Gheorghe Piperea la alegerile prezidenţiale, am reuşit să aflăm informaţii preţioase despre “principiile” politice şi morale, mai mult sau mai puţin solide, ale cetăţenilor români cu drept de vot şi despre cum arată, de fapt, o campanie de colectare a semnăturilor încununată de „succesuri” în rândul maselor.
Romania si Bulgaria sunt singurele state ce fac parte din Uniunea Europeana care nu au reglementat, printr-o lege generala sau speciala, insolventa persoanelor fizice. O reglementare a insolventei persoanelor fizice este imperios necesara. Desi bancherii nu sunt de acord, persoanele fizice aflate intr-o stare de supraindatotare nu au niciun fel de protectie si cred ca acest lucru va fi bun si pentru banca, iar acest lucru nu se doreste a fi inteles si acceptat de ARB – Asociatia Romana a Bancilor. Un articol al Wall-Street AICI.
Este un semn clar al dezinteresului masiv vis-a-vis de consumatorul roman, haituit in prezent de bancherii romani daca nu isi mai poate plati, efectiv, ratele la banca, din pricina problemelor financiare. Potrivit ARB “în Europa sunt foarte puţine ţări ce au reglementat falimentul persoanelor fizice, acestea făcând parte din rândul «statelor dezvoltate»”.
Pentru majoritatea consumatorilor de droguri, a consuma este o necesitate fiziologica. E adevarat ca cei in cauza se pot dezintoxica, dar in Romania aceasta este inca o iluzie, in lipsa centrelor si a banilor necesari. Majoritatea prostituatelor fac aceasta meserie infamanta pentru ca sunt obligate de “pesti” sau de necesitatea de a supravietui.
Iata un interviu pe care l-am dat celor de la The Money Channel : "Intrarea Oltchim în reorganizare judiciară ar putea fi soluţia care să-i permită staului să sprijine societatea, fără ca demersul să fie considerat ajutor de stat. Avocatul Gheorghe Piperea aduce ca argument Jurisprudenţa Curţii de la Luxemburg. Comisia Europeană a iniţiat săptămâna aceasta procedura oficială de investigaţie privind ajutoarele de stat în cazul Oltchim".
Mai actuala ca niciodata, sceneta de mai jos, in care Dem Radulescu joaca rolul SA-ului Milogu' poate fi considerata, de departe, cea mai potrivita paralela la starea de faliment in care se afla statul Roman.
Eu sustin ferm ca nu avem nevoie de o noua revolutie, nici de lovituri de stat – Doamne fereste – ci de judecatori care, in birourile electorale, sa bareze incercarile de frauda si candidaturile unor “independenti” falsi bazate pe semnaturi false, precum si de votul masiv contra actualei clase politice.
Nimeni nu-i poate opri pe magistrati sa-si continue greva, desi acestia pun in pericol functionarea statului de drept, dupa cum explica specialistii. Unsprezece curti de apel, 35 de tribunale si 97 de judecatorii au decis sa continue protestele.
La indemnul UNJR si al AMR si in contrapozitie cu recomandarea de aseara a CSM de a se suspenda protestul, majoritatea curtilor de apel din tara, inclusiv Curtea de apel Bucuresti, au decis sa continue “protestul”, oferindu-ne tuturor celor care lucram in sau cu sistemul judiciar un neasteptat si ne-binevenit surplus de vacanta judiciara. Daca protestul, asa cum propun UNJR si AMR, va dura pina la 5 octombrie, multi dintre colegii de breasla vor trage obloanele.
DA, sustin schimbarea Constitutiei Romane, si, una din primele mele preocupari ca presedinte ar fi revizuirea acesteia. Citeam acum cateva minute un articol exceptional pe Ziare.com in care autorul aducea aminte despre discursul lui Basescu in Parlament.
We are open Monday to Friday from 9 am to 5 pm.