Banca centrală a Franței are un departament care se ocupă cu supraîndatorarea particularilor. Este necesară înființarea unui departament în cadrul infrastructurii statele românești care să se ocupe de problema supraîndatorării, întrucât înainte de ivirea pandemiei COVID-19, existau mai mult de 500.000 de persoane supraîndatorate, iar după finalizarea acesteia, probabil că numărul acestora va depăși 1.000.000.
Ca număr de cereri, Bucureștiul nu se află pe primul loc, ci Bihorul. În anul 2021 au fost înregistrate cele mai puține cereri de intrare în insolvență.
Ca urmare a studiului realizat, menționat în postările anterioare, ANPC s-a implicat într-un alt studiu mai amplu realizat de către Comisia Europeană împreună cu Centrul pentru Studii Politice Europene. În cadrul respectivului studiu au fost discutate 2 modele ce are putea fi repere în creionarea noilor modificări legislative, unul din Franța și unul din Olanda.
Ponderea persoanelor care apelează la procedura insolvenței persoanei fizice este în favoarea persoanelor de sex masculin, opinia doamnei Dana Munteanu fiind în sensul că probabil mai mulți bărbați sunt cei care au curajul de a depune aceste cereri de intrare în insolvență, corelându-l astfel cu acceptarea unui eșec profesional sau personal.
În cadrul prezentării, doamna Dana Munteanu a menționat faptul că a fost realizată o statistică de către ANPC prin care a constatat că din totalul cererilor de intrare în insolvență depuse, 44% au fost respinse ca urmare a constatării împrejurării că acestea sunt întemeiate pe datorii rezultate din acumularea de către debitori a unor datorii din exploatarea întreprinderilor și mai puțin că urmare a nerespectării altor prevederi legale.
În data de 01.07.2021-02.07.2021 a avut loc conferința „VALUL IV VA FI UN VAL AL INSOLVENȚEI” organizată de către Institutul Român de Drept Comercial în parteneriat cu Piperea & Asociații, RomInsolv și Universitatea Transilvania din Brașov.
Din cauza multiplelor modificări legislative, în ultima perioadă de timp, depunerea declarațiilor privind beneficiarul real a pus reale probleme, creându-se confuzii și întrebări: Declarația privind beneficiarul real se depune anual sau doar când survine o modificare? Care este termenul limită pentru depunerea declarației anuale privind beneficiarul real în anul 2021?
Prof. univ. dr. avocat Gheorghe Piperea a dat în judecată Facebook pentru a obține daune morale, consecință a cenzurilor repetate, a etichetării postărilor ca fiind periculoase sau dezinformatoare și a suspendării contului personal.
Un aspect notabil este faptul că noțiunea de consultare a salariaților nu îmbracă forma unei negocieri propriu-zise, punctul de vedere al salariaților ori a sindicatului neavând puterea unui consimțământ, ci a unei opinii ce poate fi luată sau nu în considerare de către angajator. Mai precis exprimarea dezacordului unor salariați în ceea ce privește unele dispoziții ale regulamentului intern nu este de natură a schimba regulamentul, sau a renunța la respectivele dispoziții numai pentru faptul că salariații nu au fost de acord cu cele menționate.
Avocatul Gheorghe Piperea a depus la Tribunalul Uniunii Europene în data de 01.07.2021 cererea pentru anularea Regulamentului (UE) 2021/953 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 iunie 2021 privind cadrul pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatelor interoperabile de vaccinare, testare și vindecare de COVID-19 (certificatul digital al UE privind COVID) pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19.
We are open Monday to Friday from 9 am to 5 pm.