Camera Deputatilor a publicat forma trimisa spre promulgare a Legii privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, adoptata miercuri, 12 aprilie 2016, cu 207 voturi pentru, o abtinere si un vot impotriva.
Adunarea Generală a Acţionarilor Fondului Proprietatea din 27 ianuarie 2016 propune reducerea capitalului social cu un pic mai mult de 548 milioane lei, prin reducerea valorii nominale a acţiunii de la 0,9 la 0,85 lei. Sumele rezultate din reducere vor fi atribuite acţionarilor. Fondurile de investiţii care deţin Fondul Proprietatea în proporţie de peste 52% vor încasa din această sumă aproape 225 de milioane lei, adică ceva mai puţin de 50 de milioane de euro.
Unul dintre marile câștiguri ale actualei reglementări privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență (Legea nr. 85/2014) rezidă în pronunțatul caracter practic al acesteia, generat în primul rând de aplecarea legiuitorului asupra situațiilor cu care s-a confruntat practica anterioară intrării ei in vigoare.
Prin decizia nr. 920/25.03. 2015 pronunţată în recurs, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia a II-a civilă a hotărât că, în conformitate cu dispoziţiile art. 72 din Legea nr. 31/1990, „obligațiile şi răspunderea administratorului sunt reglementate de dispoziţiile referitoare la mandat, iar potrivit art. 1554–1555 C. civ., încetarea mandatelor administratorilor sociali anteriori nu poate interveni decât în caz de revocare sau de numire a unor noi mandatari.
„BCR are o strategie clară de închidere amiabilă a tuturor litigiilor. Inclusiv clienții aflați în proces cu banca la instanțele superioare au putut închide litigiile pentru a beneficia de una dintre cele mai bune dobânzi de pe piață. Rămânem fermi în această strategie indiferent de atmosfera creată de avocații care promovează discordia în dauna parteneriatelor și a încrederii.
În cadrul Temei Lunii octombrie pe site-ul nostru, “Mentoratul în avocatură”, avocatul Petre Piperea, Partener Fondator al “Piperea & Asociații”, a invocat amintiri prețioase pentru Avocatura.com. Petre Piperea a vorbit despre mentorii pe care i-a avut, despre imaginea profesiei de acum 10 ani, dar și despre cum sunt îndrumați tinerii din echipa “Piperea & Asociații”.
[Prolog]Jderescu: Și-ați protestat sau ce-ați făcut?Mănescu: În principiu, da…(………………)Jderescu: Păi, și-atunci ce revoluție e asta ?Pișcoci: Domnule, am făcut și noi revoluție cum am putut, am făcut și noi revoluție în felul nostru.(A fost sau n-a fost?, regizor: Corneliu Porumboiu, 2006)
Punctul de vedere oficial al Brigăzii Rutiere – exprimat în cuprinsul adresei nr. 1146934/08.07.2015 – arată că înregistrarea la instanță a plângerii contravenționale formulate împotriva procesului-verbal prin care s-a dispus măsura reținerii permisului de conducere conferă dreptul de a conduce fără a mai fi necesară deținerea efectivă a acestuia.
Trăim zilele de final al civilizaţiei bazate pe credit şi pe banii creaţi din nimic. De fapt, acest final era previzibil încă din 1990, cînd un anume Francis Fukuyama a scris “Sfîrşitul civilizaţiei şi ultimul om”. Laureaţii cu Nobel – economişti şefi de bănci globale – l-au ironizat, desigur. Printre altele, aceşti deştepţi ai Pământului au adus ca argument victoria capitalismului asupra sistemului comunist.
Având în vedere interesul enorm manifestat față de problema creditelor în franci elvețieni, SCA Piperea și Asociații supune dezbaterii teoreticienilor și practicienilor dreptului argumentele pentru conversia creditelor din franci elvețieni în lei.
We are open Monday to Friday from 9 am to 5 pm.