Citind ceva despre insolvență într-o carte de specialitate recent apărută (Tratat practic de insolvență, editura Hamangiu, 2014, opera colectivă coordonată de prof. Radu Bufan) am descoperit cu surprindere o referință la un așa – numit “cod genetic comun” al soluțiilor legislative și juridice în materie de insolvență.
În postarea de ieri vă citam din concluziile avocatului general la CJUE din speța Deko Marty. Comparând realitatea cu generozitatea personajelor de roman, dl. Colomer declara că “generozitatea şi sufletele nobile nu reprezintă moneda curentă sub domnia legilor pieţei”.
”Nu are niciun sens să cauți dreptatea acolo unde nu poate fi găsită” (Salman Rushdie, Pământul de sub tălpile ei)
Un tata cam bizar are doi fii. Unuia dintre fii i s-a nazarit ca vrea sa plece sa isi traiasca viata si decide ca este momentul sa devina independent, sa isi asume riscul de a trai pe cont propriu. Scurt, ii cere tatalui sa ii dea partea din avere ce i se cuvine.
Love me or hate me. This will be both in my favour.If you will love me, I will forever be in your heart.If you will hate me, I will forever haunt your mind.(William Shakespeare, Îmblânzirea scorpiei)
Daca afirmi ca faptele, dramele, tragediile ce formeaza imaginea de fundal a unui proces colectiv te lasa rece, ceea ce te intereseaza fiind doar interpretarea si aplicarea legii, nu inseamna ca ai ales bine. Nu inseamna ca ai ales echitatea ce este continuta intrinsec in lege. Nu inseamna nici macar ca ai ales legalitatea.
Conform jurisprudentei constante a CEDO, incertitudinea jurisprudentiala este de natura a reduce increderea justitiabililor in justitie si contravine principiului securitatii raporturilor juridice ca element esential al preeminentei dreptului.
VI. ALTE ARGUMENTE PENTRU CONSTATAREA NULITATII ABSOLUTE A CLAUZELOR ABUZIVE. POSIBILITATEA CA INSTANTA DE JUDECATA SA DISPUNA MODIFICAREA CONTRACTELOR CONSUMATORILOR PRIN INLOCUIREA SAU ELIMINAREA CLAUZELOR ABUZIVE
Dispariția întreprinderii ar însemna dispariția unor locuri de muncă, creșterea ratei șomajului, pierderea unui contribuabil, a unui client etc., astfel că salariații, statul, comunitățile locale, băncile sau chiar simplii creditori chirografari sunt interesați în supraviețuirea întreprinderii, iar aceste interese trebuie protejate, uneori chiar împotriva titularului întreprinderii sau a unora dintre creditori.
Principiul libertății de asociere implică indubitabil și ideea că un subiect de drept nu poate fi obligat să se asocieze cu un alt subiect de drept, ceea ce conduce la concluzia că asociaţii existenţi într-o societate cu răspundere limitată nu pot fi obligaţi să se asocieze cu creditorii asociatului executat silit.
We are open Monday to Friday from 9 am to 5 pm.