De pe stadioane de fotbal, trecand prin paginile ziarelor tabloide, dupa care ajung in ziarele “serioase”, in discursurile policienilor si, in final, in politicile publice, rasismul european traieste o noua si extrem de toxica tinerete.Nu doar ca Marine Le Pen, o extremista franceza, a cerut ca barbatii romani sa fie castrati.
Ingrijorat de discriminarile la care erau supusi “imigrantii” romani ajunsi in Italia, la munca, in iulie 2008 am trimis Comisiei Europene doua petitii referitoare la masurile abuzive intreprinse de Guvernul italian prin care se urmarea identificarea etnicilor romi, inclusiv a minorilor, prin amprentare.
Traim zilele de final al civilizatiei bazate pe credit si pe banii creati din nimic. De fapt, acest final era previzibil inca din 1990, cind un anume Francis Yoshihiro Fukuyama a scris Sfirsitul civilizatiei si ultimul om. Laureatii cu Nobel - economisti sefi de banci globale - l-au ironizat, desigur. Printre altele, acesti destepti ai Pamintului au adus ca argument victoria capitalismului asupra sistemului comunist.
Lumea e mica. Plasa care acopera intreaga lume (world wide web, www) ne cuprinde pe toti. In 29 oct 1991 se nastea prima pagina de internet. Lumea virtuala. Romania s-a conectat la internet in 1993. Ce-ar fi lumea daca nu ar exista 3 zile internet?
Cine citeste cu mintea treaza Biblia, mai ales in primele 5 carti ale sale (Pentateuhul), poate sa observe ca, in povestea biblica, la un moment dat, oamenii au decis sa aleaga un animal pe care sa arunce toate pacatele lor, pentru a se elibera (simbolic sau in mod naiv) de aceste pacate.
Joseph E. Stiglitz, fost economist-sef al Bancii Modiale si membru al The Royal Society, este autorul unei carti, Pretul inegalitatii (aparuta, in romaneste, la editura Publica, 2013) in care este inscrisa celebra formula 1% din populatie detine 99% din resursele planetei, in timp ce 99% din populatie detine doar 1% din resursele planetei.
In lucrarea sa din 1798, Un eseu asupra principiului populatiei, Thomas Malthus a facut predictia ca ritmul prea rapid de crestere a populatiei (in jur de 950 de milioane de persoane la acea data) va duce la epuizarea rezervei de hrana cel mai tirziu la jumatatea secolului XIX.
Krehm, Emmett si COMER contra Bancii Centrale a Canadei este o decizie judiciara esentiala, chiar istorica, dar una de care, cel mai probabil, nu ati auzit nimic.E vorba de un proces intentat Bancii Centrale a Canadei de doi canadieni (Krehm si Emmett) si de un ONG (Committee for Monetary and Economic Reform, COMER), proces in care s-a pus problema de a readuce Banca Centrală a Canadei la scopul și operațiunile sale inițiale, acela de a acorda Guvernului imprumuturi fara dobinda.
Mai toate religiile antice consemneaza o catastrofa naturala care ar fi distrus intr-o proportie covirsitoare umanitatea. In Biblie, aceasta catastrofa este identificata cu Potopul. Cu singura exceptie a lui Noe care, alaturi de familia sa si de cite o singura pereche din toate animalele de pe pamint, s-ar fi salvat cu o Arca, toti cei care ar fi trait inainte de Potop, antediluvienii, ar fi pierit, ca urmare a Potopului.
Alina Matei: Multumesc, domnule Profesor, pentru ca ati acceptat sa acordati un interviu utilizatorilor JURIDICE.ro. Au trecut 10 ani de la infiintarea societatii de avocatura PIPEREA & ASOCIATII. Daca va uitati in urma, cum au fost acesti ani, cu onestitate?
We are open Monday to Friday from 9 am to 5 pm.